Integruota lietuvių kalbos, biologijos ir SLURŠ pamokos pristatymas,I gimnazijos klasė. Kristina Muraškienė,Šiaulių Didžvario gimnazijos biologijos mokytoja. VIDEO pristatymas.
Sveikatos ir lytiškumo ugdymo bei rengimo šeimai programos įgyvendinimas Raseinių r. Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijoje 2017-2018 m.m. SLURŠ analizė ir numatomos gairės. VIDEO pristatymas.
VIDEO pristatymas:Kaišiadorių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro patirtis įgyvendinant Sveikatos ir lytiškumo ugdymo bei rengimo šeimai bendrąją programą mokyklose.
VIDEO pristatymas: Integruota lietuvių kalbos ir sveikatos ir lytiškumo ugdymo bei rengimo šeimai pamoka. Albinas Lazauskas, Vilniaus rajono Mickūnų gimnazija.
PAMOKA: Vaisingumo pažinimas. III - IV gimnazijos klasės. Janina Kuliešienė, Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazijos dorinio ugdymo (etikos) mokytoja.
Fizinės sveikatos aktyvumo stiprinimas. Judita Pėžaitė, Kazlų Rūdos specialiosios mokyklos specialioji pedagogė
PAMOKŲ PLANAI:
PAMOKA: Kas aš esu kaip jaunuolis (-ė) ir kaip asmenybė: asmens tapatumas, individualumas, unikalumas. 9–10 (I–II gimnazijos)klasės, Laima Malakauskienė, Šiaulių r. Bubių mokyklos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė, etikos mokytoja
PAMOKA:Kas yra savivertė? 7–8 klasės, Vilma Jasulaitytė, Kybartų ,,Rasos“ specialioji mokykla
PAMOKA:Sveikos mitybos principai ir taisyklės. 5–6 klasės, Vilma Jasulaitytė, Kybartų ,,Rasos“ specialioji mokykla
PAMOKA: Kiek valios - tiek ir žmogaus. Psichologinis testas:Kokia tavo valios galia?, 9–10 (I gimnazijos) klasės, psichologė Loreta Vaškelytė-Lukoševičienė, Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazija
PAMOKA: Miego ir poilsio svarba normaliam augimui ir gerai sveikatai. 1–2 klasės. Rima Lebrikienė,Tauragės Martyno Mažvydo progimnazijos biologijos mokytoja
Socialinės partnerystės programa „Valgyk protingai“
Viešosios įstaigos „HUMANA PEOPLE TO PEOPLE BALTIC“ ir Ugdymo plėtotės centro socialinės partnerystės programos dalyvių (mokyklų) projektinių veiklų, stiprinančių technologijų (mitybos) ir sveikatos ir lytiškumo ugdymo bei rengimo šeimai bendrųjų programų įgyvendinimą mokyklose, aprašai:
5 klasė
- Mityba ir žmogaus sveikata (8 pamokų ciklas. Maisto produktų sudėtis ir įtaka sveikatai)
- Vaisių salotos (2 pamokų ciklas. Sveikatai palankių vaisių salotų gaminimas, estetiškas patiekimas, į(si)vertinimas).
- Skonio vaivorykštė (2 pamokų ciklas. Taisyklingas daržovių pjaustymas).
- Talkos piknikas (4–5 val. 5–8 klasių mokinių asmeninių nuostatų maitintis ir gyventi sveikai, stiprinant bendruomeniškumą ir aplinkos tausojimą, veiklos aprašas)
6 klasė
- Pieno produktų sudėtis ir įtaka žmogaus sveikatai (6 pamokų ciklo apie pieno gaminius aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Ekologiškas maistas ir žmogaus sveikata (8 pamokų ciklo 5–8 klasėms apie ekologišką maistą ir jo ruošimą aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Kruopos ir jų patiekalai (2 tęstinių pamokų apie kruopų įvairovę, jų maistine vertę ir patiekalus aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Saikingai vartokime cukrų (6 pamokų apie cukraus įtaką valgymo įpročiams, sveikos mitybos principus aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
7 klasė
- Vitaminų popietė (7–12 klasių mokiniams 3 ak. val. užsiėmimo apie egzotinių vaisių rūšis aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Popietė "Vinetu" kaime (7–IV gimnazijos klasių mokiniams 6 ak. val. bendruomeniškumą ir nuostatą maitintis sveikai ugdančios veiklos aprašas su mokymo(si) medžiaga).
- Sveikos mitybos pagrindai (7–10 (II gimnazijos) klasių mokiniams 2 pamokų apie sveiką mitybą ir jos naudą, maisto derinimo principus aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Mityba ir žmogaus sveikata (integruota mitybos-anglų kalbos pamoka 7– IV gimnazijos klasėms apie sveiką mitybą aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Cukraus pinklės (7–11 (III gimnazijos) klasių mokiniams 4 pamokų apie pridėtinio cukraus poveikį žmogaus sveikatai aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
8 klasė
- Konditeriniai gaminiai, jų sudėtis, asortimentas, laikymas (7 pamokų ciklo pie sveikus konditerinius gaminius aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga.)
- Gaminame ir mokomės vokiškai (2 pamokų, kaip pagaminti makaronų, daržovių ir mėsos apkepą (Nudelauflauf) aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Obuolys skirtingose Europos virtuvėse (3 pamokų vokiečių kalbos ir mitybos aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga apie patiekalus su obuolais).
- Valgymo sutrikimai. Kaip atpažinti? (8–10 (II gimnazijos) klasėms 1 ak. val. užsiėmimo apie valgymo sutrikimų rūšis aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
9 (I gimnazijos) klasė
- Rudeniški pyragai (2 pamokų apie sveiką gyvenseną ir pyragų gaminimą iš vaisių ir daržovių aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Lietuviška ir sveika mityba (9 (I gimnazijos)–IV gimnazijos klasėms 30 technologijų ir 6 chemijos pamokų projekto „Lietuviška ir sveika mityba“ aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Impulsyvus valgymas (9–10 (I–II gimnazijos) klasėms 3 ak.val. veiklos aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
10 (II gimnazijos) klasė
- Funkcinė treniruotė ir subalansuotos mitybos principai (9 (I gimnazijos)–IV gimnazijos klasių mokiniams 2 ak. val. užsiėmimo aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
III–IV gimnazijos klasės
- Mityba, skaičiai, sveikata (III–IV gimnazijos klasėms 4 ak.val. veiklos apie vertingų maisto produktų prekių krepšelio sudarymą aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
Skyrelį tvarko Mindaugas Požėla Informacija atnaujinta 2023-11-03.