PAGRINDINIS UGDYMAS
Projektas ,,Lietuvos regionų muzika, tautinis kostiumas ir valgiai“ (15-18 m. mokininių muzikos ir technologijų projekto aprašas su naudota mokymo ir mokymosi medžiaga).
Tarpdalykinis intergravimas – bendradarbiavimo garantas (atviros integruotos technologijų, kūno kultūros, dailės, muzikos, tikybos, Olweus prevencinės programos pamokos/projekto „Įžiebkime gerumo žvaigždę širdyse”, kuriame dalyvavo vaikų darželio grupė (5-7 m.) ir 1-8 klasių progimnazijos mokiniai, aprašas).
Trumpalaikis projektas-konkursas „Minties“ lyderiai (tarpdalykinio 9 klasei Panevėžio „Minties“ gimnazijos projekto-konkurso aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga, planu).
„Simetrija matematikoje, gamtoje, mene“. (8 klasė. Integruotas matematikos, informacinių technologijų ir dailės projektas).
Finansinio raštingumo ugdymas dailės pamokose (5-6 klasė)
Socialinės partnerystės programa „Valgyk protingai“
Viešosios įstaigos „HUMANA PEOPLE TO PEOPLE BALTIC“ ir Ugdymo plėtotės centro socialinės partnerystės programos dalyvių (mokyklų) projektinių veiklų, stiprinančių technologijų (mitybos) ir sveikatos ir lytiškumo ugdymo bei rengimo šeimai bendrųjų programų įgyvendinimą mokyklose, aprašai:
5 klasė
- Mityba ir žmogaus sveikata (8 pamokų ciklas. Maisto produktų sudėtis ir įtaka sveikatai)
- Vaisių salotos (2 pamokų ciklas. Sveikatai palankių vaisių salotų gaminimas, estetiškas patiekimas, į(si)vertinimas).
- Skonio vaivorykštė (2 pamokų ciklas. Taisyklingas daržovių pjaustymas).
- Talkos piknikas (4-5 val. 5-8 klasių mokinių asmeninių nuostatų maitintis ir gyventi sveikai, stiprinant bendruomeniškumą ir aplinkos tausojimą, veiklos aprašas).
- Sveika mityba - tai aš (2 mėnesių 5-8 klasėse įgyvendinto projekto apie sveiką mitybą ir gyvenseną aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Sveikas maistas (4 pamokų ciklo apie maisto paskirtį, įtaką sveikatai, maisto produktų grupes, mitybos principus aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Maistas kūnui ir sielai (3 užsiėmimų 5-8 klasėse apie sveikatai palankių pietų gaminimą aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
6 klasė
- Pieno produktų sudėtis ir įtaka žmogaus sveikatai (6 pamokų ciklo apie pieno gaminius aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Ekologiškas maistas ir žmogaus sveikata (8 pamokų ciklo 5-8 klasėms apie ekologišką maistą ir jo ruošimą aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Kruopos ir jų patiekalai (2 tęstinių pamokų apie kruopų įvairovę, jų maistine vertę ir patiekalus aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Saikingai vartokime cukrų (6 pamokų apie cukraus įtaką valgymo įpročiams, sveikos mitybos principus aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Vaistingieji augalai (6-7 klasei 1 val. trukmės ugdomosios apie vaistinguosius augalus aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Mityba ir žmogaus sveikata (6 pamokų ciklo apie grūdinių kultūrų sudėtį, naudą sveikatai aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
7 klasė
- Mėsa ir karštieji mėsos patiekalai (šešių pamokų apie mėsos kilmę, maistinę vertę, šviežumo požymius aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Vitaminų popietė (7-12 klasių mokiniams 3 ak. val. užsiėmimo apie egzotinių vaisių rūšis aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Popietė "Vinetu" kaime (7-12 klasių mokiniams 6 ak. val. bendruomeniškumą ir nuostatą maitintis sveikai ugdančios veiklos aprašas su mokymo(si) medžiaga).
- Sveikos mitybos pagrindai (7-10 klasių mokiniams 2 pamokų apie sveiką mitybą ir jos naudą, maisto derinimo principus aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Mityba ir žmogaus sveikata (integruota mitybos-anglų kalbos pamoka 7-12 klasėms apie sveiką mitybą aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Cukraus pinklės (7-11 klasių mokiniams 4 pamokų apie pridėtinio cukraus poveikį žmogaus sveikatai aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
8 klasė
- Konditeriniai gaminiai, jų sudėtis, asortimentas, laikymas (7 pamokų ciklo pie sveikus konditerinius gaminius aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga.)
- Gaminame ir mokomės vokiškai (2 pamokų, kaip pagaminti makaronų, daržovių ir mėsos apkepą (Nudelauflauf) aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Obuolys skirtingose Europos virtuvėse (3 pamokų vokiečių kalbos ir mitybos aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga apie patiekalus su obuolais).
- Valgymo sutrikimai. Kaip atpažinti? (8-10 klasėms 1 ak. val. užsiėmimo apie valgymo sutrikimų rūšis aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
9 klasė
- Rudeniški pyragai (2 pamokų apie sveiką gyvenseną ir pyragų gaminimą iš vaisių ir daržovių aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Lietuviška ir sveika mityba (9-11 klasiėms 30 technologijų ir 6 chemijos pamokų projekto „Lietuviška ir sveika mityba“ aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Impulsyvus valgymas (9-10 klasėms 3 ak.val. veiklos aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Pažvelkime į maistą ir mitybą kaip į rizikos veiksnį sveikatai (9-12 klasėms hab. dr. prof. Rimanto Stuko paskaitos aprašas su paskaitos medžiaga).
10 klasė
- Impulsyvus valgymas (9-10 klasėms 3 ak.val. veiklos aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Funkcinė treniruotė ir subalansuotos mitybos principai (9-12 klasių mokiniams 2 ak. val. užsiėmimo aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
- Valgau skaniai, gyvenu sveikai (aštuonių pamokų, orientuotų į sveiką gyvenseną ir sveiką mitybą ciklo aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
11-12 klasės
- Sveikos mitybos patiekalų gaminimas (11 klasė. 6 pamokų apie sveiką gyvenseną ir sveiką mitybą be alergenų ciklo aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga.
- Mityba, skaičiai, sveikata (11-12 klasėms 4 ak.val. veiklos apie vertingų maisto produktų prekių krepšelio sudarymą aprašas su naudota mokymo(si) medžiaga).
Skyrelį tvarko Eglė Vaivadienė Informacija atnaujinta 2021-01-08.